lauantai 17. syyskuuta 2011

Esitän fiksua silmäläsit nenän varrella

Olen nyt miettinyt että kyllä! Lähihoitajan koulutus on varsin sivistävä ja syvällinen ainakin nyt kun on ollut teoriaa aivan hirmuisesti. Käsittelemme elämän etiikkaa, yhteiskuntaa ja sen epäkohtia, kaikkea. Aivan loistavaa. Mielestäni kaikkien tulisi käydä sosiaali- ja terveysalan koulutus. Pääsisi käyttämään omia aivoja ja miettimään ja pohtimaan asioita eikä pitäisi kaikkea itsestään selvänä jne. Mutta ollaan me otettu välil aika iisisti, leikitty leikkejä ja lauleltu lastenlauluja.

Mutta  katsoimme koulussa dokumentin; Onko koolla väliä? -Kyllä on! Vaikka kuka sanoisi mitä niin yhteiskuntamme on enemmän tai vähemmän pituusrasistinen, ainakin vaistomaisesti. Ja tämä dokumentti siis käsitteli miesten pituutta.
Pitkä mies (yli 180cm) on hyvä, menestyvä... Kun taas lyhyet aliarvioidaan jne. Kokeessa naiset saivat 5:stä miehestä valita parhaimman. Kaksi pitkää tyyppiä, kaksi lyhyttä, yksi keskiväliltä. Kaikki naiset valitsivat pisimmän jätkän vaikka tällä oli huonoin ammatti jne. Lyhyt tyyppi, 160cm, oli lauluntekija, ravintolan omistaja mutta tälläiset seikat eivät kiinnostaneet naisia laisinkaan koska pituus. Pitkä jätkä kelpaa paremmin näköjään. Ja Kiinassa oli työpaikka ilmoituksissa pituusrajat ennen ennenkuin yksi mies haastoi jonkun pankin oikeuteen tästä ja nyt Kiina puolustaa kaiken pituisia ihmisiä maailmassa parhaiten ja pituusrasismi on lailla kielletty. Kummaa.

  Siinä dokkarissa oli myös 17-vuotias poika joka meni leikkaukseen joka antoi häenlle vaivaiset 5 cm lisää pituutta ja puoli vuotta pelkkää kärsimystä. Jalan luu leikeltiin keskeltä poikki ja venytettiin erilleen, ja annettiin uudestaan luutua tyhjästä kohdasta. pojasta tuli vain 162 cm pitkä eli on edelleen lyhyt. Leikkaus sinänsä oli täysin turha.. Ja siinä oli myos 7-vuotais poika  jonka vanhemmat halusivat antaa hänelle kasvuhormonia koska eivät halunneet että pojasta tulee lyhyt. Lääkäri ennusti hänen pituudekseen 152 cm. Poikaan siis tyngetään piikkejä joista ei edes tiedetä aiheuttaako ne vanhemmalla iällä syöpää.

12 kommenttia:

  1. selailin vähä sun postauksii ja oot tosi nätti :) kivan tuntunen blogi muutenki!

    VastaaPoista
  2. joppu: aai no hei kiitos! :-)
    taru: hhaha no kiiitspiits :D

    VastaaPoista
  3. tykkään sun silmistä kans sekä muutenki kiva blogi!:)

    http://jr-justmylife.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Herätit kiinnostukseni tuota dokumenttia kohtaan, on surullista että yhteiskunta on niin pinnallinen ja rajoittunut. Kirjoitat sujuvasti, alan lukemaan!


    (Kaffeton demistä) http://kaffeeta.blogspot.com/

    ps: näytät eri ihmiselta lasikuvassa :D

    VastaaPoista
  5. toi sun hiusten väri on ihana!:-) liityn kans lukijaks:)

    http://sopeniaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Kauheen kaunis oot:> sul on kivoja kuvia :))

    VastaaPoista
  7. Jenna: Kiiitos!! :)

    Jonna:): AI kiiitos vain! Ja sul on aikaa miettiä mitä haluut varsinki jos lähihoitaja koulutuksee aijoit.. Ensihoitaja ei työllisty pelkästään hoitsun papereilla ja vaatii tunnetusti korkeimmat arvosanat... Mutta joo. :)

    Kaffeton: No hienoa että jonku mielekiinto ees heräs! :)) Enkä mä ny niin eri ihmine oo lasit pääs, kuha leikei kaveri laseil :--D

    sofia: Hah, no kiiitos ja hienooo! :)

    Laura^^: no pöhpöh, kiiitoskiitos! ^^

    VastaaPoista
  8. elppu: No hah, ennyt sanois mutta kiitoss.. :P :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan värinen tukka sulla! (:

    T: http://beingpia.blogspot.com

    VastaaPoista